Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden * Vanaf €100 gratis verzending
0595 49 19 83

Certificering

Ons buitenbed is gecertificeerd door het Keurmerkinstituut. Dit betekent dat ons buitenbedje, in beide uitvoeringen, voldoet aan EP149 versie 4 (NEN-EN 716-1, 2013) en wij het keurmerk “Goedgekeurd Keurmerkinstituut” mogen voeren. In versie 4 worden specifieke eisen gesteld aan buitenbedden. Hiermee wordt meer zekerheid gegeven dat een bed bestand is tegen regelmatig verplaatsen over een buitenterrein, en niet onveilig wordt als gevolg van weersinvloeden.

 

Het verkregen certificaat geeft aan dat ons bedje niet alleen in een laboratorium is getest op alle eisen die de Warenwetregeling stelt, maar geeft ook aan dat er bovendien voortdurende controle op de productiekwaliteit en het blijven voldoen aan de criteria is. Daarnaast stelt het Keurmerkinstituut aanvullende eisen aan veiligheid en kwaliteit.

VeiligheidNL (voorheen Stichting Consument en Veilgheid) ondersteunt het keurmerk “Goedgekeurd Keurmerkinstituut” bij bedden en boxen.Daarnaast heeft het keurmerk de hoogst mogelijke score gehaald bij de toetsing aan de criteria van Consuwijzer (www.consuwijzer.nl).

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van twee jaar. Aan het einde van deze periode wordt door het Keurmerkinstituut bekeken of ons bedrijf nog voldoet aan de eisen en of er eventueel (wettelijke) veranderingen aan ons product doorgevoerd moeten worden. Wij hanteren voor onze bedjes een jaarlijks omruil systeem. U bent als huurder op deze manier altijd verzekerd van een gecertificeerd exemplaar van onze buitenbedjes.

Een test- of keuringsrapport is in tegenstelling tot het certificaat “Goedgekeurd Keurmerkinstituut” een ‘gedateerde’ momentopname van een product exemplaar. Het geeft geen zekerheid over de navolgende geproduceerde exemplaren.

Vanaf begin 2016 zal in de kinderopvang alleen nog gebruik gemaakt mogen worden van gecertificeerde bedden en boxen.

Voor een actuele lijst van gecertificeerde (slaap)meubelen verwijzen we naar de website van het Keurmerk: www.keurmerk.nl