Voor 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden * Vanaf €85 gratis verzending
0595 49 19 83

Certificering

Certificering
Onze babyhuisjes worden met grote zorg gemaakt en voldoen aan alle wettelijke eisen. Zowel voor particulier gebruik als voor de professionele kinderopvang. We zitten bovenop de regelgeving en gaan voor 100% veiligheid. Dat bereiken we door alle bedden jaarlijks te controleren en te onderhouden. Dus als u een buiten bed van Lutje Potje heeft, bent u altijd verzekerd van een goedgekeurd en veilig buitenbedje. Die bovendien voorzien is van het nieuwste certificaat.

De beste materialen
De babyhuisjes worden veel zorg gemaakt, van kwalitatief hoogwaardig plaatmateriaal en massief hout. Ons hout heeft het FSC-keurmerk. Dat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Elk babyhuisje is beschilderd met blauwwitte, kindvriendelijke verf. De witte verf weerkaatst het licht, waardoor het niet te warm wordt in het huisje. De blauwe accenten stoten insecten en ongedierte af.

Doordat de bedden goed en regelmatig onderhouden worden werken we niet alleen aan een mooi en veilig, maar ook aan een duurzaam product. Iets wat vast ook goed past bij uw ideeën over de kinderopvang en de wereld waarin we leven.

Onze certificaten en regels voor de kinderopvang

  • NEN-EN 716-1 2013
  • Tested Quality

Dit certificaat toont aan dat onze bedjes en onze werkwijze zijn goedgekeurd voor de professionele kinderopvang. Dat beoordeelt de SHR: zij controleren alle eisen voor kinderbedden en boxen en kijken naar aanvullende eisen voor buitenbedjes. Zo wordt er getest op weersbestendigheid, veiligheid en verplaatsingen over een buitenterrein. Daarnaast houdt de SHR ons, mede door de nauwe samenwerking, op de hoogte van nieuwe wet- en regelgeving. Als er iets verandert, passen we de bedjes zo snel mogelijk aan.

Jaarlijkse controle
Elk jaar controleert de SHR of onze werkwijzen en onze bedden nog voldoen aan de eisen en/of er (wettelijke) veranderingen moeten worden doorgevoerd. De SHR complimenteert ons regelmatig met ons zeer goede controlesysteem en de snelheid waarmee we wetswijzigingen doorvoeren.

Wat betekent dat voor kinderopvang?
Dat betekent dat onze buitenbedden altijd voldoen aan de laatste richtlijnen. En dat is erg belangrijk, want in de kinderopvang is het verplicht om bedden en boxen te onderhouden volgens de richtlijnen. Hier wordt ook naar gevraagd door de inspectie.

De kinderopvang moet bij aanschaf van een bed zelf de certificering naleven en laten controleren. Maar als iemand een bed koopt, wordt er in de praktijk niet tot nauwelijks gecontroleerd of het bed nog veilig is. En als er wel gecontroleerd wordt, zijn sommige bedden nog steeds onveilig. Vaak komt dat door onwetendheid. Daarom zijn wij overtuigd van de kracht van huren, dan heeft u altijd veilige bedden met geldige certificaten. Zonder dat u daar zelf moeite voor hoeft te doen.

Instructies
Elk bed wordt geleverd met duidelijke instructies voor gebruik en onderhoud. Hierdoor kan het buiten slapen eenvoudig worden meegenomen in de risicoanalyse van het kinderdagverblijf. Mocht u advies willen bij het maken van een protocol voor het buiten slapen, neem dan gerust contact met ons op. Door onze ervaring hebben wij veel kennis in huis en kunnen we per locatie een gedegen advies geven.

Voldoen uw bedden nog?
Wilt u weten of uw bedden nog veilig zijn? Of wilt u meer weten over de instructies? Vul het contactformulier in, stuur een e-mail naar info@lutjepotje.nl of bel naar 0595 49 19 83.